Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

Η Amanda και η ομορφιά των κρίνων

Μια μέρα η Amanda αποφάσισε να πάει στο κρυφό αγαπημένο της μέρος. Δηλαδή όλοι ήξεραν πως ήταν το αγαπημένο της μέρος, αλλά κανείς δεν διανοούνταν πόσο. Ξεκίνησε για ένα μεγάλο ξέφωτο στη μέση ενός δάσους κοντά στο σπίτι της. Είχε φορέσει τα αθλητικά της παπούτσια και ήταν προετοιμασμένη για την αίσθηση που ήξερε πως θα την πλημμύριζε με το που θα έπαιρνε το παλιό χιλιοπατημένο μονοπάτι.
Στην αρχή είναι σκοτεινά. Τα ψηλά δέντρα δεν επιτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου να διαπεράσουν τα φύλλα τους. Μετά έρχεται το φως, καθώς το μάτι συνηθίζει στο περιβάλλον. Μαζί με το φως, έρχεται η ομορφιά.
Αυτό το ξέφωτο είχε κάτι μοναδικο. Στην περίμετρό του υπήρχαν διάσπαρτα κρίνα, όλων των μεγεθών και των χρωμμάτων όλη την διάρκεια του χρόνου. Ίσως ήταν κάποιο θαύμα, ίσως πάλι απλά τα ευνοούσε το υπέδαφος, πάντως τα κρίνα κυριαρχούσαν.
Έφτασε επιτέλους και κοίταξε γύρω της με θαυμασμό. Πάντα έβρισκε αυτή την απλο'ι'κή ομορφιά συγκλονιστική. Κάθισε στο χώμα και ανάσανε την μυρωδιά του. Είχε πολλά να σκεφτεί. Η μόνη όμως ερώτηση που γυρνούσε στο μυαλό της ζητώντας επίμονα απάντηση ήταν "μήπως πρέπει αυτή την θεσπέσια ομορφιά να την μοιραστώ? Ξέρω πως υπάρχει αλλά...
τι νόημα έχει αν την απολαμβάνω μόνο εγώ? "
Όσο και να το γυρνούσε στο μυαλό της, καμία απάντηση δεν έμοιαζε σωστή. Θα γύριζε σπίτι και θα ρωτούσε τον καλό της φίλο John Updike που βρέθηκε κι αυτός κάποτε In the beauty of the lilies. Σίγουρα, εκέινος, έχοντας γράψει ένα τόσο εντυπωσιακό και σημαντικό μυθιστόρημα γεμάτο με κρίνα, θα είχε την απάντηση.....

6 σχόλια:

e-ιωάννης είπε...

Εγω ειμαι ο john updike
ρωτα με οτι θελεις

Λευκή είπε...

xaxaxaxa pswnisthkame oloi edw mesa!

e-ιωάννης είπε...

σιγουρα !!!

Λευκή είπε...

etsi etsi... ayta einai ta wraia ;)

e-ιωάννης είπε...

σιγουρα !!!

Λευκή είπε...

xaxaxaxa pswnisthkame oloi edw mesa!