Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Αρχή και πάλι


Η λέξη "αρχή" έχει πολλούς ορισμούς αν την ψάξει κανείς σ'ένα λεξικό. Για την Amanda συμβολίζει το ξεκίνημα. Από εκεί που κάτι δεν υπάρχει, κάτι ξεκινά να συμβαίνει. Πολλές φορές,η Αρχή καθορίζει μια κατάσταση, ακόμα και την τελική της έκβαση.

"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"

"Είχε παλίοκαιρο την μέρα που σε γνώρισα, πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε?"

Η ζωή μας είναι γεμάτη Αρχές και ξεκινήματα. Φτάνει να έχουμε την καρδιά και τα μάτια μας ανοιχτά, και αμέσως θα την αναγνωρίσουμε να έρχεται καμαρωτή.

Η Αρχή δεν συναντά ποτέ το τέλος. Υπάρχει ένα, συνήθως χαζό, ενδιάμεσο διάστημα που τα χωρίζει. Πάντως, η πορεία και το τέλος έπονται της Αρχής (χοχοχο)!

Η Amanda άρχισε να υποψιάζεται πως είχε να αντιμετωπίσει μια Αρχή. Και πάλι. Ακόμα μία φορά.Μήπως είχε πλέον καταντήσει ολίγον βαρετό και τετριμένο? [Στο σημείο αυτό αν η Αρχή είχε στόμα να μιλήσει, θα σήκωνε το φρύδι ειρωνικά και θα απαντουσε " Μωρ' τι μας λες?]

Αυτό το σχόλιο συνέτισε την Amanda και την έκανε να αποφασίσει να είναι πιο δεκτική και λιγότερο προκατελειμένη απέναντι στην Αρχή. Άλλωστε, κάθε φορά που έβλεπε το έργο αυτό, ανάλογα με την διάθεση που είχε όταν καθόταν στον καναπέ για να παρακολουθήσει την πρώτη σκηνή, η πορεία και το τέλος έμοιαζαν διαφορετικά. Παρόλο που κατά βάση ήταν ίδια. Απλά κάθε φορά εκείνη είχε άλλα κέφια!

Ετοίμασε μια μεγάλη γαβάθα ποπ-κορν, φόρεσε τις πυτζάμες της και έπιασε το τηλεκοντρολ στα χέρια.... Για να δούμε τι θα δούμε κι απόψε.

ΥΓ. Κι αν δεν θέλετε να δείτε dvd, έχω να προτείνω βιβλίο (...)

Να ήσουν αλλιώς - Στεφανί Ζανικό

La constante de hubble - Stephanie Janicot

4 σχόλια:

fotis.tsavalos είπε...

αντί για DVD ή βιβλίο δεν γίνεται να
δούμε μπάλα ;

e-ιωάννης είπε...

Οταν παραιτηθουμε απο την καθε αρχη που μας παρουσιαζεται στην ζωη τοτε αυτο σημαινει πως εφτασε το τελος το δικο μας.
η καθε αρχη συμβολιζει οτι ειμαστε ζωντανοι,γεματοι ενεργεια,ετοιμοι να πιουμε την ζωη στο ποτηρι...

Λευκή είπε...

fotis.tsavalos,
μόνο όταν παίζει η ΠΑΟΚΑΡΑ επιτρέπεται αυτό... !!!!

moodradio είπε...

Kala twra gia ton Paok tha les??Wraio to block Euegeeeee