Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Frozen"Το "ύστατο χαίρε" στο 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο αμαυρώθηκε από τήν εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν οι δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου."
"Στη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο ο κόσμος είχε κλειστεί στα σπίτια του."
"Πρωτοφανές περιστατικό αναφέρθηκε στο Ζεφύρι. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής δέχθηκε επίθεση με... φλεγόμενο φορτηγάκι το οποίο κινήθηκε προς το κτίριο. Επίσης ακούστηκαν πυροβολισμοί, από πλευράς πολιτών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία αστυνομικό."
"Στην Πάτρα παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολίτες να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον κουκουλοφόρων για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Χιλιάδες πολίτες -έως 3.000 κάνουν λόγο τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης- απέκλεισαν τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν καταστήματα στο χώρο του πανεπιστημίου."
"Στη Λάρισα: ...Και ενώ η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, δράση ανέλαβαν οι πολίτες και συγκεκριμένα οι έμποροι, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Οι έμποροι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους κουκουλοφόρους, ενώ κινούνταν σε διαφορετικά σημεία της αγοράς, ως ομάδες περιφρούρησης για να προλάβουν τα χειρότερα.Οι έμποροι κυρίως, αλλά και απλοί πολίτες, «οπλισμένοι» και οι ίδιοι με καδρόνια στα χέρια «επιτέθηκαν» στους διαδηλωτές. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποφεύχθηκαν συμπτώματα αυτοδικίας που προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας για την προστασία των συλληφθέντων."
"Στο Ηράκλειο της Κρήτης, πολίτες παρέμειναν κλειδωμένοι στα καταστήματά τους προκειμένου να τα προστατέψουν από καταστροφές και πλιάτσικο."
"Στη Θεσσαλονίκη:Σημειώνονται ότι στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 63 ξένοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα να λεηλατούν καταστήματα. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα."
"Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε συμπλοκές στην πλατεία Βικτωρίας αργά το βράδυ. Νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό σε σοβαρή κατάσταση. "

ΣΣ : Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα των σημερινών ειδήσεων από το www.in.gr και to www.zougla.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: