Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

Κιβωτός Αγάπης


Είχα δει πριν τρία χρόνια περίπου έναν τηλεμαραθώνιο, τέτοιες μέρες θυμάμαι ήταν. Έτσι γνώρισα έναν νέο άνθρωπο με την οικογένειά του, που με συγκίνησαν. Πρόκειται για έναν ιερέα, που με μεγάλη προσπάθεια, κάνει ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει και να δώσει ένα χαμόγελο ελπίδας στην ελπίδα του κόσμου, τα παιδιά. Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και όλων των ηλικιών, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου εδώ.
Εγώ θα σας πω μόνο λίγα λόγια για τα θαύματα που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, και θα σας παρακινήσω να βοηθήσετε κι εσείς, με όποιον τρόπο μπορείτε, να συνεχιστεί και να δυναμώσει αυτή η δυνατή φλόγα που βγαίνει απ'αυτό το κτήριο και που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών.

Πρίν οκτώ χρόνια ένας νέος κληρικός αποφάσισε να δώσει μία δύσκολη μάχη σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας θέλοντας να προσεγγίσει τα παιδιά του περιθωρίου όχι για να τα βάλει στην εκκλησία - άλλωστε πολλά απο αυτά είναι άλλης θρησκείας - αλλά για να τα περιβάλει με στοργή, αγάπη και ενδιαφέρον.

'Οπως ο ίδιος ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου λέει για τη δημιουργία της «Κιβωτού»: "Το έργο αυτό αυτό δεν σχεδιάστηκε, μου προέκυψε. Είδα πάρα πολλά παιδιά που ήταν 'χύμα' στο δρόμο και κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ως νέος ιερέας έκανα το βήμα, ρισκάρισα να ανοιχτώ στην πλατεία, έκατσα στα παγκάκια με τα παιδιά που δεν πήγαιναν στο σχολείο. Είναι τα ίδια παιδιά που αύριο θα στελέχωναν τις ουκ ολίγες συμμορίες της περιοχής".
Είδαμε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει ένα έργο, σε μία από τις πιο "κακόφημες" περιοχές της Αθήνας.
Είδαμε έναν άνθρωπο γεμάτο δύναμη, γεμάτο θέληση να προσπαθεί εδώ και 10 χρόνια, χωρίς καμία στήριξη να δώσει την αγάπη του σε παιδιά που την έχουν ανάγκη. Σε παιδιά που μέχρι χθες ήταν στους δρόμους και έπαιζαν με τις σύριγγες, χωρίς να περνάει καθόλου από το μυαλό τους να πάνε στο σχολείο. Παιδιά, που ξέρανε ότι η ζωή είναι μόνο βία, χωρίς ίχνος αγάπης ακόμα, ίσως, και από τους ίδιους τους τους γονείς....
Οι ανάγκες της Κιβωτού, είναι σε εθελοντές για την βοήθεια των παιδιών στο διάβασμα των μαθημάτων του σχολείου και φυσικά σε χρήμα μιας και όπως είπα δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά. Παρά μόνο από τον κόσμο που έχει δει την αγάπη αυτή του π.Αντωνίου και τον βοηθάει όσο μπορεί.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει εθελοντικά μπορεί να επικοινωνήσει με τον π. Αντώνιο στα τηλέφωνα 210-5141935 και 210-5141953, ενώ όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά, υπάρχει Λογαριασμός στην EUROBANK (0026-0178-87-0100-87-20-73)
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους Κολωνός - Αθήνα 10442 Τηλέφωνο: 210 5141935, 210 5141953 FAX: 210 9623114 Email: info@kivotostoukosmou.org

ΥΓ. Πρέπει να ομολογήσω πως, έχω τις ενστάσεις μου (και είναι πάμπολλες) για τα της θρησκείας και ακόμα περισσότερο τα της εκκλησίας, με την σημερινή της μορφή. Και ποιος δεν έχει άλλωστε. Όμως, ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στους ανθρώπους. Και επειδή δεν είμαι ρατσίστρια, πιστεύω πολύ σ'αυτόν τον άνθρωπο, παρ'όλη την ιδιότητά του σαν εκπρόσωπος της εκκλησίας. Πιστεύω στην δύναμη της ψυχής του και στο πείσμα του. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι πολλοί σαν κι αυτόν, ειδικά εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη σίγουρα θα χρειαζόμασταν κάποιους!
Καλή χρονιά σε όλους και πάλι.


6 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

╔══╦══╦══╦══╗
╚═╗║╔╗║╔╗║╔╗║
╔═╝║║║║║║║╚╝║
║╔═╣║║║║║╠═╗║
║╚═╣╚╝║╚╝╠═╝║
╚══╩══╩══╩══╝
¤ø„¸¨°º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨¸„ø¤º°¨
¨°º¤ø„¸ HaPpY ¸„ø¤º°¨
¸„ø¤º°¨ NeW yEaR“°º¤ø„¸
¸„ø¤º “°º¤ø„¸ ¤ø…

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

DR PAKO® είπε...

Καλή χρονιά και μπράβο σου για το κείμενο!!!
Σου εύχομαι ένα έτος... ακριβώς όπως το θέλεις!!!
Τα φιλιά μου, Πρωτοχρονιάτικα...

Κωνσταντινος είπε...

Συμφωνώ με την οπτική που το βλέπεις.
Υπάρχουν και πολύ ωραίοι άνθρωποι κάτω απ' το ράσο.ίσως λίγοι αλλά υπάρχουν.
Το κακό είναι πως τώρα με την οικονομική κρίση οι δωρεές έχουν περιοριστεί κατά πολύ .
Ακόμα και το παιδικό χωριό που γνωρίζω στο Πλαγιάρι περνά δύσκολες ώρες.
Ας ευχηθούμε να έχουμε να δίνουμε .

Καλή χρονιά

Λευκή είπε...

ΚΩΣΤΑ ΒΛΟΥΤΗ
Καλή χρονιά (καλέ πού τα βρίσκετε όλοι αυτά τα μπαρμπαδέλια και τα στέλνετε? Έχω λάβει άπειρα και στο κινητό. Πολύ μ'αρέσουν!:p)

DR PAKO
Για'σένα, τα φιλιά μου,
χαμογελαστά και αγαπημένα :-)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,
έχεις δίκιο, δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες οι τωρινοί... Αλλά, αν σκεφτεί κανείς ένα απόγευμα τώρα πρόσφατα στο "Cosmos" που οι πελάτες πέρασαν δύο ώρες μποτιλιαρισμένοι στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα.... ε, όλο και κάτι ψιλά θα περισσέψουν και για κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να κλαιγόμαστε πως μας δέρνει η οικονομική κρίση και να παίρνουμε Gucci παντόφλα για το σπίτι...(το αναφέρω γιατί έχω τους λόγους μου, εμπεριστατωμένους!)
Πολλά φιλιά και σ'εσένα φίλε μου

maicher είπε...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk

tin3458 είπε...

fife25800