Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Κάντε έρωτα, όχι sex!
Η σκέψη που θα αναπτύξω σήμερα ήρθε σαν συμπέρασμα μετά από μια συζήτηση που είχα με έναν καλό μου φίλο (όχι sex, μόνο φίλος!).
Και το ερώτημα που τέθηκε ήταν "τι διαφορά υπάρχει μεταξύ στο sex και τον έρωτα"?


Σαν sex καθορίζεται η πράξη ανάμεσα σε δύο συναινούντες ενήλικες με σκοπό την σωματική απόλαυση και των δύο. Με την φράση "κάνουμε έρωτα" καθορίζεται επίσης η πράξη ανάμεσα σε δύο συναινούντες ενήλικες με σκοπό την σωματική απόλαυση και των δύο.

Άρα ο ορισμός και των δύο εννοιών είναι ουσιαστικά ο ίδιος, άρα οι διαφορές πρέπει να έχουν ψυχολογικά αίτια.


Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση που δεν θέλουμε μια σχέση στη ζωή μας, για διάφορους λόγους, αλλά παρ'όλα αυτά το κορμί ζητά και το μάτι παίζει, μπορεί να κυνηγήσουμε μια ευκαιρειακή σεξουαλική σχέση, για προσωρινή και περιστασιακή ανακούφιση χωρίς τις δεσμεύσεις και τις προσταγές μιας κανονικής σχέσης. Τότε, η περιγραφή που θα γίνει σε μια αντροπαρέα την επόμενη μέρα θα αφορά το sex και σε καμία περίπτωση τον έρωτα.
Από την άλλη, όταν είμαστε ερωτευμένοι με το έταιρον ήμισι, δεν θα αναφέρουμε την λέξη "sex", γιατί έτσι σπιλώνεται κάτι αγνό, όπως μια αγάπη που ξεκινά. Σ'αυτή την περίπτωση, στην αντροπαρέα δεν θα γίνει καμία περιγραφή, ενώ στην γυναικοπαρέα θα ειπωθεί "κάναμε έναν υπέροχο έρωτα χτες βράδυ".

Είναι θέμα βάθους συναισθημάτων δηλαδή?

Όταν το ερωτευμένο ζευγάρι περάσει αισίως από τον πρώτο δύσκολο καιρό της... αναγνωριστικής πτήσης, και αναπόφευκτα επέλθει η ρουτίνα, φυσικό και επόμενο είναι να προσπαθήσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ιδιαίτερα στην προσωπική σχέση, όπου συνήθως και έρχεται πιο γρήγορα η ανοία, από ό,τι σε άλλους τομείς. Επιστρατεύονται διάφορα παιχνίδια, λεκτικά ή μη, για την αναθέρμανση και διατήρηση της ζωντάνιας στην σχέση. Και σιγά σιγά, ανεπαίσθητα αλλά σταθερά περνάνε σε μια πιο ωμή επαφή, που πλέον χαρακτηρίζεται sex. Η αντροπαρέα την επόμενη μέρα θα ακούσει για την νέα στάση στο sex που "δεν υπάρχει". Και η γυναικοπαρέα θα ακούσει για τα καινούρια εσώρουχα που θα δώσουν μια άλλη νότα στο sex της φίλης τους με τον δεσμό της. Πού πήγε ο "έρωτας" οέο????

Συμπέρασμα φίλε μου:
Το sex και ο έρωτας είναι το ίδιο πράγμα. Αν αγαπιέσαι με την κοπέλα σου τότε το χαρακτηρίζεις "έρωτα", αν κάνεις μια ξεπέτα, απατάς ή απλά σε συγκινεί μόνο ένα κορμί και τίποτα άλλο, αυτό το λες "sex".

4 σχόλια:

moodradio είπε...

re ga...te giati xanomaste!ta logia einai perita

Theogr ο κηπουρός είπε...

Με λίγη καθυστέρηση ήρθα για να σου ευχηθώ Καλή Χρονιά και να σε ευχαριστήσω που επισκεπτόσουν τον κήπο μου. Να είμαστε καλά και να τα λέμε και φέτος.

Κωνσταντινος είπε...

Μάλλον γίνεται με το ίδιο τρόπο εννοείς και όχι πως είναι το ίδιο πράγμα αφού τις διαφορές τις διευκρινίζεις με σαφήνεια.

Καλημέρα

Λευκή είπε...

Moodradio
αυτό που μόλις έγραψες, είναι "sex". Τι περίεργες συζητήσεις ξεκινάνε από την μοναξιά(=έλλειψη), και μάλιστα on air!!!

Κηπουρέ μου
better late than never, λένε στο χωριό μου!
Καλή χρονιά και εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Κωνσταντίνε,
με τον ίδιο τρόπο γίνεται, το ίδιο πράγμα είναι, απλά το χαρακτηρίζουμε/αποκαλούμε με διαφορετική λέξη ανάλογα με την κατάσταση που είμαστε κάθε φορά.
Καλό απόγευμα