Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα πάλι?


Η τραγελαφική ιστορία της απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του Αλκέτ Ριτζάι είναι πια γνωστή και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας εύθυμα συναισθήματα σε όλους . Κοινώς, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.
Κατόπιν τούτου, η κυβέρνησή μας καθώς και οι αρχηγοί της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής μας, ανακάλυψαν τον τροχό. Δηλαδή πήραν μέτρα. Και όχι μέτρα παιξε γέλασε. ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα. Αμέ. Αμ πώς.
Κάθισαν και σκέφτηκαν, και αφού είδαν πως τους αγαπάμε (απόδειξη πως τους κρατάμε τόσα χρόνια), έβγαλαν το μόνο λογικό συμπέρασμα.
Σου λέει ο mastermind-ανεύθυνος.
Σκέψη Α. Αυτοί ήταν εκεί μέσα στη φυλακή. Οκ, εκεί αλωνίζουν. Και κατάφεραν να επικοινωνούν με την γυναίκα( cat woman) που τους βοήθησε στη διοργάνωση της απόδρασης. Τα κινητά είναι ήδη απαγορευμένα στις φυλακές. Αλλά αυτά τα παλιόπαιδα βρήκαν τρόπο, μέσω καρτοκινητών gadget, να την βρουν την άκρη τους.
Σκέψη Β. Τι μπορούμε να κάνουμε για να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του? Μήπως να πάρουμε από τους φυλακισμένους αυτά που ήδη κυκλοφορούν? Άσε μωρέ, θα γκρινιάζουν αυτοί, ποιος τους ακούει. Άσε που μπορεί να κάνουν καμιά εξέγερση. Καινούριος "Άγγελος" θα μας βρει. Τουλάχιστον να ξέρουμε με ποιον μιλάνε ρε 'σύ....
Ας ζητήσουμε απ'όλους όσους έχουν καρτοκινητό στην Ελλάδα να μας πουν ποιοι είναι... τουλάχιστον έχουμε μάθει να παρακολουθούμε . Πω πω! Καταπληκτική ιδέα!
Ούτως ή άλλως, κυβέρνηση είμαστε! Τι θα κάνουν? Καμιά πορεία...καμιά βιτρίνα να σπάσουν... Ψιλοπράγματα. Δε γαμιέται. Σιγά τα αίματα.Το αποτέλεσμα λοιπόν θα είναι ακόμα μια φορά να την πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι. Που δεν κάναμε τίποτα. Καθόμασταν ήσυχα ήσυχα στους καναπέδες μας και γελώντας χειροκροτούσαμε τον Παλαιοκώστα.
Εσύ απέδρασες.... Τυχερέ!!!!

ΥΓ.Τη διαβεβαίωση πως η νέα ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και πως δεν θα αιφνιδιάσει την αγορά έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
ΥΓ2.«Ούτε η αγορά θέλουμε να αιφνιδιαστεί ούτε όμως και θέλουμε να μείνουμε άπραγοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Πάντοτε η κάθε μας πρωτοβουλία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες αλλά θα πρέπει να προστατεύει και την δημόσια ασφάλεια» πρόσθεσε.
ΥΓ3....και πρόσθεσε: «Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα όπως σας είπα το πρωί, θα παρακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και δρόμους που έχουν ακολουθήσει και άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες».
ΥΓ4. Εξάλλου...όπως βλέπετε και ο Θεός μαζί τους είναι. Τι να πούμε εμείς?

24 σχόλια:

Πέτσες © είπε...

ANTE ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ ΤΩΡΑ....
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Π..... ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣ'ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ... Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .....

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ....

ΤΣΑΓΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!!

Λευκή είπε...

Πέτσες,
Άκρη δε βγάζουμε με τίποτα. Ακόμα και στην Ουγκάντα, το πρόβλημά τους το ξέρουν. Είναι ένα : η πείνα. Εμείς? Μας κάνουν ντου από παντού, όπως λέμε και στον ΠΑΟΚ.
Καλό βράδυ :)

thanasis είπε...

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟΡΗΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΠΟΥ...ΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΩΜΑΣΤΕ.

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

«Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα όπως σας είπα το πρωί, θα παρακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και δρόμους που έχουν ακολουθήσει και άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες». Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δύο τα τραγελαφικά του υπουργού: α) την πυρίτιδα στην Ελλάδα δεν την έχουμε ανακαλύψει ακόμη, ασφαλώς, και ούτε ποτέ πρόκειται όσο έχουμε αυτά τα μυαλά, αλλά την πιτυρίδα στον εγκέφαλο των διοικούντων όχι μόνο την έχουμε ανακαλύψει αλλά και την τινάζουμε καθημερινά από τον ώμο μας, και β)τι εννοεί ο ποιητής Στυλιανίδης λέγοντας "... και άλλες ευρωπαϊκές χώρες"; Δηλαδή η Ελλάδα σε αυτές συγκαταλέγεται; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Φιλιά και καλημέρες από τα νότια.

ΥΓ Πραγματοποίησα πάλι εγγραφή στους αναγνώστες σου γιατί το μπάχαλο του Blogger μάλλον με είχε διαγράψει!!!

Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ είπε...

Η ελαστική τήρηση του ευρωπαϊκού πλαισίου από τους κυβερνώντες βγάζει μάτι στη χώρα μας. Ακούω ανθρώπους να λένε «δεν μπορούν να το κάνουν αλλιώς .. τους το επιβάλλει η Ευρώπη». Δυστυχώς όμως το ευρωπαϊκό πλαίσιο εφαρμόζεται στη χώρα μας μόνο όταν είναι εις βάρος των πολιτών. Γιατί δεν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό πλαίσιο μισθών στη χώρα μας ;; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά στη χώρα μας .. που έχει τα υψηλότερα ποσοστά κερδοφορίας της ευρωζώνης και τους χαμηλότερους μισθούς ; Έχουν κανονίσει τις τιμές οι αλισίδες σουπερμάρκετ έτσι ώστε τα διάφορα προϊόντα να έχουν διαφορετικές τιμές σε διάφορα σούπερ μάρκετ, για να μη μπορεί η επιτροπή ανταγωνισμού να τους βάλει χέρι, αλλά ο μέσος όρος για να ψωνίσεις 50 προϊόντα είναι το ίδιο σε όλες τις αλυσίδες. Απλά ο ένας έχει πιο ακριβά το γάλα. Ο άλλος τα κρέατα. Ο άλλος τα απορρυπαντικά. Ενώ σε άλλες χώρες που λειτουργεί ο ανταγωνισμός, παρατηρούνται διακυμάνσεις από 10-15% στο σύνολο 50 προϊόντων αφού τους είναι αδύνατον να βρεθούνε για καφέ και να κανονίσουν το μέσο όρο τιμών για τα πιο δημοφιλή και αναγκαία προϊόντα. Γιατί δεν τηρούνται τα ευρωπαϊκά πλαίσια σε ότι αφορά τραπεζικές συναλλαγές και την προστασία του δανειολήπτη;; Εδώ μάλλον υπερέχει το πλαίσιο του Λάτση. Γιατί δεν τηρούνται τα ευρωπαϊκά πλαίσια στην παιδεία … καλύπτοντας 100% της ύλης στο μάθημα του δημόσιου σχολίου … κάνοντας τα φροντιστήρια .. μη απαραίτητα. Γιατί δεν τηρούν το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς ;; Μόνο να μας μαντρώνουν ξέρουν, να μας παρακολουθούν, και να μας αντιμετωπίζουν σαν πρόβατα. Μήπως είμαστε τελικά ;;;

Πέτσες © είπε...

Καιένα σχόλιο ακόμα....Η φωτογραφία σου στο τέλος σπάει κόκκαλα....


Εγώ θα σε πώ τι πρέπει να κάνουμε εμείς για όλα αυτά σε αυτούς αλλά θα πάρω φράση απο τον Άρη : Εμείς(που τα τραβάμε όλα αυτά) εκδίκηση και ΝΤΟΥ ΝΤΟΥ ΝΤΟΥ!!!

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Όλα αυτά τα τραγελαφικά μου θυμίζουν μια παροιμία:
Βρακί δεν έχει ο κ...ς μας,λουλούδια θέλει ο π.....ς μας!!!
ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ Ε ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ!

dreamer-angel είπε...

Δουλειά δεν είχε ο διάολος
.......γε τα παιδιά του!

Argy είπε...

heheheh plaka kaneis!!!
den yparxei!!! teleia foto!

Ανώνυμος είπε...

Αν σε συλλαβουν μην τους πεις
πως εχεις βρει τις λυσεις...
πες να πας Κορυδαλλο
που παντα εχει πτησεις...

Σαν μπεις μεσα στο κατεργο
το ξερω,ειναι κριμα...
μην κωλοσκας λεβεντη μου
θα βγεις αν εχεις χρημα...

Κατσε για λιγο στο κελι
και λεγε "εγω θα βγω"...
ακομα και με ελικοπτερο
αφου εχω τα ευρο...

Οταν σου πουν Κορυδαλλο
εσυ να πεις ενταξει...
μοναδικη ως φυλακη
εχει και "Air Taxi"..

μαγκια σου και καμαρι σου
αφου ειναι ολοι βλακες...
ζησε την ζωουλα σου
με τους παλιο μαλακες...

Μπράβο Στον Παλαιοκώστα Που Για Ακόμα Μια Φορά Απέδειξε Τι Θα Πει

γΕΛ.ΑΣ

-------------------
(xrimata gia thn photo??? xaxaxa
miaraseti kardia mou.)

pes mou poios sou zhthse na tou "milisw" ligo.

eleos ...

Blackangel είπε...

Τα είπατε όλα (μεταξύ μας και με το παραπάνω).

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Και όπως πολύ ορθά έγραψε μία κοπέλλα στο blog της Dreamer Angel, το θέμα δεν είναι ο Παλαιοκώστας αλλά ο Νεοκώστας (τα credits σε εκείνη φυσικά).

Η συγκεκριμένη απόδραση, όπως και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγο καιρό είναι από τα περιστατικά που σε "αναγκάζουν" να μην επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου στο γεγονός καθ' αυτόν αλλά στους υπεύθυνους ή πιο σωστά ανεύθυνους που λέει και η Λευκή.

Και οι ανεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο.

Καλό είναι να το θυμόμαστε όταν έρθει η ώρα.

homemade είπε...

αυτα μόνο εδώ γίνονται....

αη σιχτιρ κόπανοι....σόρρυ

νάσαι καλά

Λευκή είπε...

thanasis,
πέστο αγόρι μου, μην ντρέπεσαι. Μπουρδέλο είμαστε γενικώς, όχι μόνο για το ιδιωτικό απόρρητο. Δηλαδή, δεν γίνεται!!!! Ένας από τους most wanted της χώρας, βρίσκεται στη φυλακή, μετά από χρόνια καταδιώξεων, και αφού πιάστηκε για δεύτερη φορά σχεδόν κατά λάθος, δικάζεται για μια θεαματικότατη απόδραση από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα. Και το σκάει! Με τον ίδιο τρόπο!
Και το αποτέλεσμα δεν είναι να πέσουν κεφάλια λειτουργών των φυλακών και πολιτικών, να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια ρεζιλίκι κτλ..αλλά καταλήγουμε στα ίδια, να την πληρώνει ο κοσμάκης. Τέρμα η ανωνυμία από τα καρτοκινητά. Ούτε να κερατώσει τη γυναίκα του δεν θα μπορεί κανείς.

Λευκή είπε...

Πάνο,
καλώς όρισες πίσω. Εγώ πάντως δεν πήρα χαμπάρι κανένα πρόβλημα με το blog. Ίσα ίσα που οι "φίλοι" readers αυξήθηκαν.
Τέλος πάντων, καμιά ώρα θα πάθω αυτό που είπε ο Νικόλας (Molemou) "αυτό το blog είναι καινούριο, το άλλο το πήρε ο χάρος". Να'σαι καλά Νίκο, γέλασα πολύ!
Καλό βράδυ

Λευκή είπε...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕ,
φυσικά και διαλέγουμε τι μας συμφέρει από την ευρωπαϊκή ένωση! Έτσι όπως το είπες, θυμήθηκα μια ιστορία με την προ-γιαγιά μου. Η μάνα της γιαγιάς Λευκοθέας λοιπόν, ερχόταν στο χωριό που περνούσαμε τα καλοκαίρια. Όταν εγώ ήμουν 10 χρονών αυτή ήταν γύρω στα 97. Κούκλα και με απίστευτη πνευματική διαύγεια και υγιέστατη. Το μόνο κακό που είχε ήταν πως ήταν λίγο περήφανη στ'αυτιά. Στο χωριό ζούσε ένας γέρος γείτονας, ο παππούς της παιδικής μου φίλης της Αντιγόνης. Ο Μπάρμπα Αποστόλης ερχόταν έξω απ' την αυλόπορτα και πείραζε την προγιαγιά Φωτεινή, η οποία ήταν καμια 60 χρόνια χήρα. Της έλεγε "αχ σε βρήκα έναν χήρο όμορφο, να ενώσετε τις συντάξεις σας". Η γιαγιά δεν αποκρινόταν. Ήταν ικανή να τον αφήνει να μιλάει για ώρες και να κοιτάζει το άπειρο τσαντισμένη. Όταν όμως ερχόταν οι μέρες πληρωμών των συντάξεων, το παραμικρό μηχανάκι που περνούσε απ'έξω, το άκουγε και έβγαινε έξω. "Πότε θα φανεί επιτέλους αυτός ο αλήτης ο ταχυδρόμος μαρί Λευκοθέα?" ρωτούσε τη γιαγιά μου....
Όπως η προγιαγιά μου λοιπόν είχε επιλεκτική ακοή, έτσι και οι από πάνω μας... Επιλέγουν να μας εξισώσουν όσο αφορά στους φόρους με την ευρωπαϊκή ένωση, αλλά όταν έρχεται η ώρα να εξισωθούν οι μισθοί και οι παροχές, κάνουν τον κινέζο.
Πολλά είπα πάλι, καλό βράδυ! :D

Λευκή είπε...

Πέτσες,
ΝΤΟΥ λέμεεεε....!
ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΑΜΠΑΛΑΕ
xaxaxa
Πολλά φιλιά

Λευκή είπε...

Νάντια,
ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ?
Τι είναι αυτό ρε? Αχ δεν ξέρω ενημερώστε με! Άμα είναι καμιά καινούρια χαζομάρα πρέπει να την μάθω οπωσδήποτε, για κάτι τέτοια ζω!
Φιλιά ξανθιά :p

Λευκή είπε...

dreamer,
έτσι όπως τα λες!

Argy,
φοβερή είναι, την έκλεψα εννοείται ;)

mafe_Admin,
ευχαριστώ που με άφησες να την κλέψω, και τσάμπα μάλιστα! Θέέέεένκς....
ΥΓ. (Το'χεις το ποιητικό...!)

Λευκή είπε...

Blackangel,
δεν έχει σημασία...όχι εδώ που ζούμε τουλάχιστον. Είναι τόσο ανεύθυνοι αυτοί οι τύποι...
Λέω όμως πως δεν έχει νόημα, αν θυμηθούμε το παρελθόν. Έγιναν τόσα, σκανδαλώδη,τρελά,τραγελαφικά και τραγικά και δεν έχουν αποδωθεί ευθύνες. Ούτε και πρόκειται δλδ. Να θυμίσω μερικά από τα πιο χτυπητά : Βατοπέδι, Siemens, Ζαχόπουλος, dvdιά και κομιστές,Αλέξανδρος...και τόσα άλλα.
Εγώ τα θυμάμαι, κι εσύ και πολλοί άλλοι. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Το πολύ πολύ να συστήσουμε καμιά εξεταστική επιτροπή :p

Λευκή είπε...

homemade,
έχουμε την αποκλειστικότητα όμως, δεν μπορείς να πεις! Ελλαδάρα και άγιος ο Θεός!
Ένας φίλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική, έφυγε από'κει γιατί δεν του ταίριαζε, ένιωθε πιο πολύ Έλληνας και το'χε καημό να ζήσει εδώ. Εδώ που ζει τώρα, δεν αντέχει αυτούς τους Ελληνάρες...

ILive2LoveMe είπε...

Η ερώτηση είναι αυτονόητη ή η απάντηση? :) Μάλλον και τα δύο τα ξέρουμε.

Λευκή είπε...

ILive2LoveMe,
μάλλον και τα δύο. Από τη μια εκπλήσσομαι με την υπόθεση ολόκληρη (όλη όμως!) από την άλλη λέω... ε ναι! Λογικό είναι. Όλες οι δράσεις και οι αντιδράσεις όλων των συμμετεχόντων, ακόμα και οι δικές μας, είναι λογικές και προβλεπόμενες, ανάλογα από την σκοπιά που το βλέπουμε.

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Σέ πιάνω αδιάβαστη!Δεν ξέρεις τη Ουζουμπούρου;Είναι μία απο τις χώρες των κάφρων ένα πράγμα!Η κορυφαία ίσως.
Οποιαδήποτε ομοιότης μέτα της Ελλαδάρας μας είναι φυσικά εντελώς συμπτωματική!!

Λευκή είπε...

Παρακαλώ τα ανήλικα να μην διαβάσουν το παρακάτω σχόλιο :p

Νάντια,
εγώ δεν έχω ξανακούσει την Ουζουμπούρου, ξέρω μόνο αυτήν που πρέπει να λές σε μια σεξουαλική διαδικασία. Λες "Ουρουγουάη". Ποτέ όμως "Ταγκανίκα".
;)
xaxaxa
καληνύχτα