Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Ένα ή πολλά και ανομολόγητα εγκλήματα


Παρακάτω σας παραθέτω την ανοιχτή επιστολή του Θεόδωρου Τενεζού, προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Εξηγεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη. Αυτή τη στιγμή που γράφω βρίσκεται στην 42η ημέρα της απεργίας πείνας που έχει κηρύξει…δίκαια κατ’ εμέ.

Δεν έχω πολλά να σχολιάσω, να πω μόνο πως αυτός ο άνθρωπος κινδυνεύει. Εμείς δεν αντέχουμε 2 ώρες αν δεν «τσιμπήσουμε» κάτι, κι αυτός παλεύει για τη ζωή του. Η απάντηση που πήρε? Χμμμ…Καμιά, επίσημα. Ανεπίσημα, «αφήστε τον, είναι τρελός».

Επίσης, σήμερα ο φίλος μου El Presidente (και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό), βοήθησε εμένα και την επίσης φίλη Bad Religion7, να βάλουμε την live camera από την Πατησίων όπου βρίσκεται ο Θόδωρος. Όσο παρακολουθήσαμε…είδαμε κάτι που μας συγκίνησε. Κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ του πήγαν μια μπουκάλα για να ζεσταίνεται, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι θερμοκρασίες σε μια σκηνή στο πεζοδρόμιο είναι πολύ διαφορετικές απ’ αυτές που έχουμε στα σπίτια μας…

Να πω πως μακάρι να βρισκόμασταν κάπου εκεί κοντά να του δώσουμε θάρρος. Ένας άλλος φίλος, ο Artistz, μένει κάπου εκεί κοντά και περνάει πότε πότε. Του λέει «φίλε κουράγιο». Τι άλλο να πεις?

Η Οργάνωση STOPCARTEL επειγόντως υπενθυμίζει στην ελληνική κυβέρνηση :

1) Τους υπάρχοντες κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας και / ή της απώλειας της ζωής του Απεργού Πείνας Θεόδωρου Τενέζου.

2) Το γεγονός ότι αυτή η πολιτική διαμαρτυρία είναι ειρηνική και, ως εκ τούτου, οι προσπάθειες παρενόχλησης, ο εκφοβισμός, η ο βίαιος τερματισμός της Απεργίας Πείνας είναι παράνομες ενέργειες.

Και τα δύο δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. ”

Ανοικτή επιστολή πρός τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή έστειλε ο Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος.Η επιστολή κοινοποιήθηκε σέ όλους τούς πολιτικούς αρχηγούς,όπως και στόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Προς Πρωθυπουργό
κ.Κ.Καραμανλή
Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.
Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδηρού μπετόν για οικοδομές
Αυτοδημιούργητος!
Στον χώρο του χάλυβα από το 1989,εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα ,συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.
Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδηρού (στον Ρεντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.
Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.
Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.
Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτελ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.
Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.
Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζοντίων συμπράξεων, δηλαδή καρτελ.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τόν καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.
Απελπισμένος κατάφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλαχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.
Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!!
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.
Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας.
Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!
Κύριε Πρωθυπουργέ
Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:
Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και
-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.
-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους
-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.
Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!
Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009
Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα
Θεόδωρος Τενεζος
Κοινοποίηση Προς:
Πρόεδρο Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια Αριθμ. Πρωτ. 8/20-3-2009
Γεώργιο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Αριθμ.Πρωτ.127/20-3-2009
Αλέξανδρο Τσιπρα ΣΥΡΙΖΑ Αριθμ. Πρωτ. 69966/20-3-2009
Γεώργιο Καραντζαφερη ΛΑΟΣ Αριθμ.Πρωτ. 1318/20-3-2009
Αλέκα Παπαρήγα ΚΚΕ Αριθμ.Πρωτ. 87/20-3-2009


ΥΓ. Πολλοί αναρωτιώμασταν γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για το θέμα αυτό στα μεγάλα κανάλια ή οπουδήποτε αλλού εκτός των blogs. Σήμερα ανακάλυψα πως στο πολύ καλό tvxs.gr υπάρχει ρεπορτάζ, και μάλιστα εκτενέστατο και κατατοπιστικότατο. Τα συγχαρητήριά μου στον κύριο Σ. Κούλογλου.

23 σχόλια:

El Presidente είπε...

ΝΤΡΟΠΗ!
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Λευκή είπε...

El Presidente,
συμφωνώ απόλυτα. Ένας άνθρωπος που πάλεψε, έγινε αυτό που έγινε από το μηδέν, χωρίς "πλάτες" και "δοντια" και που έδινε δουλειά σε τόσες οικογένειες να αναγκάζεται να δώσει τη ζωή του για να δικαιωθεί.
Αλλά μήπως εκεί θέλουν να μας φτάσουν? Να ζούμε στο δρόμο και να πεινάμε (όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη...).

El Presidente είπε...

Αν εισαι λαμογιο επιζεις αν εισαι σωστος επιχειρηματιας καθεσε 43 μερες στο πεζοδρομιο...αυτο ειναι που θελουν να μας περασουν?
Ολοι που ζουν Αθηνα και μπορουν οφειλουν να τον πλησιασουν και να του σταθουν.

tantoguanto είπε...

Ενας απεργεί για όλους μας Τραπεζίτες και μεγαλοβιομήχανοι μας οδηγούν:
στα χρέη στην ανεργία στην οικονομική ανασφάλεια στο λουκέτο στην ακρίβεια στην φτώχεια.
Μπράβο Κοριτσάρα!

ILive2LoveMe είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπονται για τη δύσκολη θέση πολλών ανθρώπων. Δεν συγκινείτε όμως το 'πετσί' τους με τέτοια, γιατί δεν έχουν 'πετσί'. Όπως δεν έχουν και άλλα (ας μην ονομάσω τι) για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις καταστάσεις. Και μιλώ για κάθε είδους πολιτική παράταξη. Άλλωστε, για να σκεφτούμε. Άφησαν παιδιά με άμεση ανάγκη υγείας να πεθάνουν, γιατί το ΙΚΑ έπρεπε να τηρήσει τη γραφειοκρατία του.
Ποιός να έρθει να μας ξελασπώσει ? Άντε και στη Δευτέρα Παρουσία της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ εύχομαι!
Φιλιά καλή μου.

Blackangel είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ.

Μακάρι όλο αυτό το συναίσθημα της οργής που διακατέχει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ να το διοχετέυσουμε σε κάτι δημιουργικό και κυρίως να το θυμηθούμε όταν βρεθούμε απέναντι από την κάλπη.

Γιατί δυστυχώς το συναίσθημα είναι κάτι το παροδικό.

;-(

Εν αρχή είναι το συναίσθημα για μένα αλλά δεν αρκεί.

Απαιτείται και οργάνωση.

Και ως γνωστός εκεί οι Έλληνες υστερούμε.

Είμαστε καλοί για να σβήσουμε τα φώτα για καμιά δεκαριά λεπτά αλλά ως εκεί.

Μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια καμπάνια για να σώσουμε τις αρκούδες σε ένα δάσος του Καναδά (τυχαίο παράδειγμα) αλλά όταν απαιτείται η σωτηρία ενός ανθρώπου μένουμε στα ευχολόγια, στις προσωρινές κατάρες άντε και σε καμιά ελεημοσύνη.

Ο λόγος είναι απλός.

Για τη σωτηρία του ανθρώπου χρειάζεται μεγαλύτερη και πιο επίπονη προσπάθεια.

Αλλά που να τρέχουμε τώρα.

Σας αφήνω τώρα γιατί αρχίζει η Χρουσαλά.

Λευκή είπε...

El Presidente,
πιστεύω πως πρέπει με οποιδήποτε τρόπο νομίζουμε πως μπορούμε, να τον βοηθήσουμε. Είναι ένας ΤΙΜΙΟΣ άνθρωπος... σε αντίθεση με τους αλήτες που έχουμε να μας κυβερνούν, ο ένας μετά τον άλλο.

Λευκή είπε...

tantoguanto,
ευχαριστώ για το μπράβο, αλλά δεν έκανα τίποτα. Μια ανάρτηση συμπαράστασης είναι...τίποτα.
Μακάρι να μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε έτσι ώστε να μην μείνει εδώ το θέμα....

Λευκή είπε...

ILive2LoveMe,
έχεις απόλυτο δίκιο... Πού να καταλάβουν αυτοί από αισθήματα...από πείνα...
Πρέπει να'χει υπογραφή και σφραγίδα. :(
Κρίμα

Λευκή είπε...

Blackangel,
δεν είναι όλα τα συναισθήματα παροδικά. Παροδικός είναι ο "έρωτας", η οργή όμως, ειδικά σε τέτοιο βαθμό που βλέπω γύρω μου, ήρθε και θα μείνει. Έχουμε περάσει αρκετά, έχουμε δεχτεί πολλά και έχουμε υπομείνει ακόμα περισότερα. Κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς τα πράγματα.
;-)
Δες εσύ τη Μαριέττα την πατριώτισα λοιπόν, κι άσε εμένα και κάποιους άλλους "ονειροπόλους" να συνεχίσουμε να ονειροπολούμε και να οργανωνόμαστε, μπας και γίνουν πράξη τα όνειρά μας.
Ελπίζω μόνο να μην οδηγήσουν σε καμιά...ονείρωξη και σταματήσουν εκεί! ;-)

117 είπε...

ντροπή σε όσους οδήγησαν αυτόν τον άβθρωπο να διεκδικεί τα αυτονόητα με τέτοιο σκληρό τρόπο... είμαστε μαζί σου φίλε μου... συγχαρητήρια για τη live-cam λευκή, πολύ συγκινητική η η στάση του κόσμου... τα λέμε

Artistz είπε...

Ας ελπισουμε σε κατι καλυτερο..
Ειμαι και εμεις πολυ υπευθυνοι..
τελοσπαντων τωρα ειναι ωρα να πανε ολα καλα με το θοδωρα..
καλη δυναμη και μπραβο σε οσους στηριζουν τη προσπαθεια

m.blanco είπε...

Μαζί του είμαι, αλλά αν περιμένει απο το puppet show, που λέγετε "βουλή των Ελλήνων" να λύσει το πρόβλημα του, ατύχησε.

So far away ..... είπε...

Για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε πόσο άδικα λειτουργούν τα πολιτικά συστήματα στη κοινωνία . . . Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα ! Θέλω να πιστεύω πως στο κόσμο πέρα απο ανθρώπους πρόβατα , υπάρχουν και εκείνοι που η αδικία και η εκμετάλευση της ανθρώπινης ύπαρξης τους εξοργίζει . . .
Ελπίζω πως κάποτε οι λαοί θα κερδίσουν , οι λίγοι δε θα διαμορφώνουν τις ζωές των πολλών !
Ελπίζω και ας ακούγομαι ρομαντικός . . . .

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Δυστυχώς ατυχήσαμε ως χώρα με αυτούς πού έχουμε μπλέξει.Κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου,μακάριοι και ευδαίμονες.
Δεν ελπίζω πλέον τίποτε από κανέναν,από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά,μέσα κι έξω απο τη βουλή,φορείς σωματεία,οργανώσεις.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!
Απόδειξη ο Θοδωρής!

homemade είπε...

δυστυχώς η καταντιά της κοινωνίας μας....ουτε στην ουγκάντα δεν γίνονται αυτά....δυστυχώς όμως τα καρτέλ..δεν γεννηθηκαν αλλά δημιουργήθηκαν ...και το πρώτο και κορυφαίο καρτέλ...βρίσκεται στο συνταγμα..στην βουλή των καρτέλ...
με όλους τους αρχινονούς να απολαμβάνουν τους καρπούς....

μακάρι ο ανθρωπος να μην πάθει τίποτα...στην υγεία του..
νάσαι καλά πολύ ωραίο θέμα

Λευκή είπε...

117,
ευχαριστώ αλλά είπαμε, τα συγχαρητήρια αξίζουν στον ίδιο. Η στάση του κόσμου...αξίζει υποκειμενικά συγχαρητήρια (αν υπάρχει τέτοια έκφραση).

Λευκή είπε...

m.blanco,
ακριβως! Κουκλοθέατρο, και δεν είναι κάν "κούκλοι" και "κούκλες" να χαίρεται τουλάχιστον το μάτι μας. :(

Λευκή είπε...

Artistz,
αναρωτιέμαι... υπάρχει άραγε ελπίδα? Αυτός ο άνθρωπος είναι δείγμα ελπίδας, αλλά δεν φτάνει.

Λευκή είπε...

So far away,
αν και ρομαντικός, ακούγεσαι πολύ σωστός. :)

Λευκή είπε...

Νάντια,
έτσι πιστεύω κι εγώ. Απ'όπου και να το ακουμπήσεις λερώνεσαι. Βουλευτές, υπουργοί, πολιτικάντηδες, σωματεία, πρόεδροι, συνδικαλιστές, υπηρεσίες, ΔΕΚΟ όλοι μα όλοι...
Απόδειξη ο Θοδωρής, και όλοι οι άλλοι Θοδωρήδες που κατάφεραν όχι μόνο να τους κλείσουν τις δουλειές, αλλά και να τους φοβίσουν τόσο ώστε να μην αντιδράσουν παραπέρα.

Λευκή είπε...

homemade,
πολύ καλά τα λες, συμφωνώ απόλυτα. Αλλά θα τα θυμηθούμε όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης (κάλπης)? Ιδού η απορία.
:)

homemade είπε...

νομίζω πλέον πως πρέπει...
νομίζω ότι πλέον δεν πρέπει να κρίνουμε με βάση την προσληψη μας κάπου να αράξουμε....

καλή κυριακή νάχεις