Κυριακή, 19 Απριλίου 2009

Ειδήσεις, ειδήσεις, ειδήσεις!


"Φύλακας άγγελος" των νούμερο ένα καταζητούμενων Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι αποδεικνύεται πως είναι η 34χρονη ξανθιά γυναίκα που είναι τα τελευταία 7 χρόνια σύντροφος του Ριζάι.
Πρόκειται για τη γυναίκα που οργάνωσε την απόδραση των δύο κακοποιών με το ελικόπτερο, νοίκιασε το κρησφύγετο στο Αλεποχώρι και φρόντιζε να βγαίνει η ίδια τα τα ψώνια για να μην κυκλοφορούν στην περιοχή οι δύο καταζητούμενοι, ενώ έδρασε ψύχραιμα και αστραπιαία προκειμένου να ξεφύγουν Παλαιοκώστας και Ριζάι από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Πριν από δύο μήνες, όταν ο Παλαιοκώστας και ο Ριζάι δικάζονταν για την πρώτη απόδραση, η γυναίκα αυτή πήγαινε καθημερινά στο δικαστήριο και συνομιλούσε με τους κατηγορούμενους μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι αν και γνώριζαν την ύπαρξή της, υποτίμησαν τον ρόλο της.
Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν υποψιάστηκαν το παραμικρό κι έτσι ακόμα και μετά την απόδραση δεν την έθεσαν σε παρακολούθηση. Μάλιστα, η 34χρονη έμεινε στο σπίτι της στο Περιστέρι για λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση των κακοποιών. Όταν τη ρώτησαν οι αστυνομικοί αν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, εκείνη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό. Λίγες ημέρες αργότερα, εξαφανίστηκε και τα ίχνη της χάθηκαν.
Η μητέρα της, η οποία δήλωσε την εξαφάνιση στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει: "Δεν γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκεται η κόρη μου. Από την ημέρα που εξαφανίστηκε, δεν εππικοινώνησε ξανά μαζί μας. Αν γνώριζα ότι ήταν στο Αλεποχώρι, θα ήμουν μαζί της εκεί".
Η 34χρονη εμφανίστηκε στο Αλεποχώρι στις 20 Φεβρουαρίου, για να νοικιάσει τη μονοκατοικία-κρησφύγετο, έχοντας φροντίσει ν' αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της σε καστανό. Η ταυτότητά της έπαψε να είναι γρίφος, αφού στο κρησφύγετο βρέθηκαν τα αποτυπώματά της.
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, όμως, μπαίνει και ο ρόλος μιας δεύτερης γυναίκας η οποία όταν ο Παλαιοκώστας βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για την εκδίκαση της υπόθεσης της πρώτης απόδρασης, εμφανίστηκε και ζήτησε να τον επισκεφθεί. Μάλιστα, καθώς το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο σε στενούς συγγενείς, η γυναίκα αυτή είχε δηλώσει αρραβωνιαστικιά του Παλαιοκώστα. Το συμβούλιο των φυλακών δεν έδωσε τη σχετική άδεια, αφού σε συνεννόηση που είχε με την αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο Παλαιοκώστας δεν έχει αρραβωνιαστικιά.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των κακοποιών, ξεκινούν από το μηδέν, αφού οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν ούτε για το αν έχουν φύγει εκτός Αττικής. Εικάζουν, πάντως, ότι είχαν προσχεδιάσει τη διαφυγή τους σε περίπτωση που τους εντόπιζαν οι αστυνομικοί και είναι πιθανόν να είχαν έτοιμο και δεύτερο κρησφύγετο.
Προς το παρόν, στην Αστυνομία περιμένουν τις απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν τα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο δραπέτες, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται ανάλυση DNA και αποτυπωμάτων για να διαπιστωθεί πόσα και ποια άλλα άτομα ήταν στο κρησφύγετο.

Βρήκα αυτό το άρθρο εδώ.

Για να το σχολιάσουμε λίγο τώρα...Θα με πεις "κοπέλα μου χρονιάρα μέρα εσύ για τον Παλαιοκώστα θα με λες?". Ναι ρε φίλε, δίκιο έχεις, αλλά εγώ δεν πήγα Ανάσταση, είδα τα πυροτεχνήματα από ένα γαμάτο μπαλκόνι και τώρα που τελειώσανε βαριέμαι.
Λοιπόόόόν....Πριν 2 μήνες λέει που δικαζόταν η πρώτη απόδραση, η κυρία αυτή συνομιλούσε με τους κατηγορούμενους μπροστά στους αστυνομικούς. Δηλαδή ούτε καν κινητό χρειαζόντουσαν. Τα λέγανε όμορφα όμορφα χωρίς καν την επικίνδυνη ακτινοβολία του κινητού. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.
Οι οποίοι λέει, την υποτίμησαν. Όχι ρε, τι λες τώρα. Ήθελε πολύ μυαλό να την υποψιαστούν. Πάρα πολύ.
Και μετά την απόδραση (τη 2η) δεν την υποψιάστηκαν καν...πήγαν και τη ρώτησαν "καλέ κοπελιά ξες εσύ τίποτα? μπα ε?" "μπα" είπε αυτή και έφυγαν ήσυχοι. Γιατί να την παρακολουθήσουν, αφού είπε το άτομο πως δεν ήξερε τίποτα.
Βέβαια, τα γατόνια του Κορυδαλλού δεν άφησαν την αρρεβωνιάρα του Παλαιοκώστα να τον επισκεφτεί. Με του Ριτζάι την αρραβωνιαστικιά δεν είχαν πρόβλημα, αφού ήταν άσχετη έτσι κι αλλιώς. Ανάξια λόγου.
Εικάζουν λέει, πως οι κακοποιοί είχαν προσχεδιάσει την διαφυγή τους σε περίπτωση που τους μυριζόντουσαν οι αστυνομικοί. Σώπα ρε???? Σοβαρά??? Μα πώς το υποψιαστήκατε αυτό??? Συγκλονιστικό....μόνο εσείς θα μπορούσατε να το καταλάβετε.....να, στ'ορκίζομαι, μη σώσω να φάω κοκορέτσι, έχω ανατσουτσουρώσει ολόκληρη.
Προς το παρόν, ψάχνουν ακόμα τις κλήσεις στα κινητά και το παίζουν CSI New York στο κρυσφήγετο. Όπου ακούς "κρυσφύγετο" και νομίζεις πως είναι κανένα σκοτεινό καταγώγιο, βρώμικο....σαν απρόμαυρη αμερικάνικη ταινία με θέμα την ποτοαπαγόρευση. Κι όμως....ένα ωραιότατο σπιτάκι είναι, που ανετότατα θα πήγαινα για διακοπές.
Αλλά...μπα. Τα κορίτσια βρε είναι αθώα. Σας το λέω εγώ. Δεν ψάχνουν τίποτα παραπάνω από έναν καλό γαμπρό, ε πέρασαν και τα χρόνια, να νοικοκυρευτούν θέλουνε...

2 σχόλια:

Συνοδοιπορος είπε...

Έτσι είναι ρε Λευκή! Τυχερά είναι αυτά. Ο έρωτας χρόνια (καταδίκης) δεν κοιτά...

Nikos.Lioliopoulos είπε...

Αξιες συντροφοι. Οι τυποι πρεπει να ειναι περήφανοι για τις γυναίκες τους! Μια τετοια θέλω να παρω οταν μεγαλωσω!