Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Σπανακόρυζο


Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κουταλιά πελτέ
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι στο, κατά προτίμηση αντικολλητικό βαθύ τηγάνι μας που μάλιστα έχει διάφανο καπάκι για να βλέπουμε τι παίζει. Όταν αρχίσει να καίει το λάδι, σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (α, ξέχασα να πω, τα ψιλοκόβουμε πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι). Τα φέρνουμε 2 βόλτες για να μαραθούν. Κατόπιν, βάζουμε να σωταριστούν και τα σπανάκια (α, ξέχασα να πω, πιάνουμε μερικά -όσα χωράει η παλάμη μας- και τα κόβουμε στα 2 και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι). Τα σωτάρουμε για λίγο.Μην φοβηθείτε αν βάζοντας το σπανάκι το τηγάνι γεμίσει, μετά από λίγο θα μαραθεί και θα "κάτσει". Το αχνίζουμε λοιπόν για λίγο, και προσθέτουμε το ρύζι (α, ξέχασα να πω, το ρύζι το έχουμε πλύνει από πριν, ΔΕΝ το πετάμε όπως να'ναι μέσα). Το φέρνουμε κι αυτό 2 βόλτες και προσθέτουμε τον μαϊντανό (ναι ναι ξέχασα να πω πως τον έχουμε πλύνει-αφαιρέσει το λαστιχάκι-ψιλοκόψει πριν τον ρίξουμε μέσα). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτηριού νερό και την κουταλιά του πελτέ. Βάζουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο ελάχιστο. Μετά από μισή ώρα (α, ξέχασα να πω, ρίχνουμε και καμιά ματιά από το διάφανο καπάκι αν πάνε όλα καλά), σβήνουμε την κουζίνα μας. Κάποιοι βάζουν το αλατοπίπερο πριν αρχίσει ο βρασμός του φαγητού, εγώ προτιμώ να το βάζω στο τέλος. Εσείς πράξτε όπως καταλαβαίνετε.

8 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Καλέ τι γίνετε στο γαμονήσι παρατήσατε τα σούσια και τις αστακομακαρονάδες και το ρίξατε στα σπανακόρυζα;χαχαχαχαχαχαχα
Παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικό φαγητό αρκεί να επικρατεί το σπανάκι...
Φιλιά από την Νιό γειτονοπούλα!!!

Blackangel είπε...

Αυτό θέλει ατμομάγειρα για να γίνει?

:-)))

Λευκή είπε...

tantooooooo!!!!

Πού'σαι ρε παιδί???? Καλά πάω στοίχημα, πρέπει να 'χεις γίνει νέγρος by now...
Το γαμωνήσι φίλε, συνεχίζει με τα σούσια, εγώ τα σκυλοβαρέθηκα!
Χωρίς πλάκα είναι το αγαπημένο μου φαγητό, αρκεί πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι φτιαγμένο!
Φιλιά από Μύκονο!
Καλά, ακόμα σε περιμένω, εννοείται.

Λευκή είπε...

Blackangel,

άσε τις ερωτήσεις και τρέχα στον Κωτσόβολο. Το βράδυ θα σε στείλω πληροφορίες, μοντέλο-μάρκα-τιμή, και από Δευτέρα περιμένω να μαγειρέψω κάτι συγκεκριμένο.

Έλα, σβέλτα!

Υάδα είπε...

Από τα αγαπημένα μου φαγητά...

Πείνασα λίγο... αλλά κάνουμε δίαιτα.. τέλος..

Aunt Donna είπε...

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣΣΣΣΣ ειναι το λατρεμενο αγαπημενο μου φαγητο!
Το λατρευω
και σενα που το φτιαξες
*ΣΜΑΚ!*

pandora είπε...

Όταν θα φτιάξεις γεμιστά θα κάτσω να φάω.
Προς το παρόν φιλάκια!

Λευκή είπε...

Υάδα,

καλέ για τη δίαιτα είναι.... ;-)
Δεν σε είπα να φας και το τηγάνι μαζί! :))

Θεία μου,
είναι ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!!!! Αν και φοβόμουνα μην έχω κάνει κάτι λάθος στη συνταγή και με "στολίσεις" σαν τον επιτάφιο! Θεεεεεεενκς θεά θεία!


pandora,
τι είπες τώρα ρεεεεεεεεεεεεε????!!!!??!?!?!?!
Γεμιστά με πιπεριές..... Μιαμ!