Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Τι κοστίζει μια ευχή?


Όλα άρχισαν με τον Chris, ένα επτάχρονο αγόρι που έπασχε από λευχαιμία στο Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α.) το 1980. Το όνειρό του να γίνει αστυνομικός, πραγματοποιήθηκε. Η οικογένεια του, οι φίλοι, οι γείτονες και η κοινότητα του Φοίνιξ κινητοποιήθηκαν για να εκπληρώσουν αυτή τη μεγάλη επιθυμία του Chris προκειμένου το παιδί να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Το σώμα της αστυνομίας υποδέχτηκε τον Chris με όλες τις τιμές. Ορκίστηκε κι έγινε επίτιμος αστυνομικός, μπήκε σε περιπολικό κι έκανε εναέρια επόπτευση με το ελικόπτερο της αστυνομίας. Φορώντας τη στολή που είχε ραφτεί στα μέτρα του, ανέβηκε στη μοτοσικλέτα του «συναδέλφου» του και άρχισε τις αστυνομικές αρμοδιότητές του-έδωσε κλήση στους γείτονές του, βοήθησε στην ομαλή κυκλοφορία των αυτοκίνητων, κλπ. Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά του; Η μητέρα του είπε πως ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα του Chris αλλά και ολόκληρης της οικογένειας. Όσοι συμμετείχαν στην εκπλήρωση της ευχής του Chris, συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν και σε άλλα παιδιά, που δίνουν τη δική τους μάχη, τη δυνατότητα να ζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Έτσι ιδρύθηκε το Make-A-Wish Foundation.

Κάπως έτσι μετά από χρόνια ιδρύθηκε το Κάνε-μια-ευχή Ελλάδας, με μοναδικό σκοπό την εκπλήρωση της πιο βαθιάς επιθυμίας παιδιών με ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους.
Το Moodradio αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά σ'αυτό τον θεσμό. Όλοι οι παραγωγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η δική μας ευχή, που αν πραγματοποιούνταν θα μας έφερνε τεράστια χαμόγελα, θα ήταν να βοηθήσουμε στο να γίνει η ευχή έστω και ενός παιδιού πραγματικότητα!
Την Κυριακή το βράδυ στις 23:30, ελάτε στο Moodradio.net. Εκεί θα βρίσκομαι κι εγώ εκτάκτως, μαζί με τον Πέτρο (το αφεντικούλι μας) για να εξηγήσουμε και να μιλήσουμε για παιδιά και ευχές!
Ποιο είναι το κόστος και ποια η αξία μιας παιδικής ευχής?

8 σχόλια:

petros είπε...

makari na kanoume kati.

Λευκή είπε...

petros,

και μόνο το ότι το σκέφτηκες πριν... ουυυυ πολύ καιρό πριν, είναι ένα μικρό θαύμα! Όχι δεν υποννοώ κάτι για τη νοημοσύνη σου, απλά μερικές φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο αλλά είτε δεν ξέρουμε, είτε βαριόμαστε να ψάξουμε είτε χίλια δυό.
Είμαστε όλοι μαζί σ'αυτό και ναι... το εύχομαι κι εγώ μέσα από την καρδιά μου, μακάρι να κάνουμε κάτι!

Blackangel είπε...

Μια και μιλάμε για ευχές, να ευχηθώ και εγώ να πετύχει το εγχείρημα σας, να σας διακατέχει ανιδιοτέλεια και αν όχι, τα έσοδα από τις διαφημίσεις να πάνε σε καλή μεριά. ;-))

Λευκή είπε...

Blackangel,

μην είσαι τόσο μαλάκας. Αν νομίζεις πως εγώ ή κάποιος φίλος ή συνεργάτης μου θα εκμεταλευόμασταν έναν τέτοιο θεσμό, τότε δεν με ξέρεις καθόλου. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ.
Και δεν υπάρχουν έσοδα από διαφημίσεις, για όνομα του Θεού.

Blackangel είπε...

Γιατί μυγιάστηκες (by the way μια μύγα είναι στην οθόνη μου αυτή τη στιγμή)?

Εγώ έκανα δύο θετικές ευχές και εσύ πιάστηκες από το εναλλακτικό "και αν όχι" που αφορούσε την ανθρώπινη φύση και όχι εσάς προσωπικά.

Όσο για το "μαλάκας" δεν είναι προσβολή. Αυτογνωσία είναι. ;-)

Λευκή είπε...

Μυγιάστηκα γιατί αυτή η κίνηση που κάνουμε είναι πραγματικά αγνή και ειλικρινά με τις καλύτερες προθέσεις.
Δεν παίζουμε.

happypepper είπε...

Παιδιά καλή τύχη,
και καλό κουράγιο γιατί οι ευχές έχουν πολλή δουλειά από πίσω τους.

zekia είπε...

Είναι πολύ όμορφη κίνηση πραγματικά, καλή τύχη λοιπόν και εύχομαι να μπορέσετε να κάνετε και σεις ευτυχισμένο ένα παιδί. Νομίζω οτι θα νιώσετε και σεις την ίδια ευτυχία μαζί του.