Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Είναι κάτι χαρακτήρες


τελειωμένοι αναπτήρες, λέει η Λέιντι Άντζι.

Μόλις έδυσε ένας ήλιος όμορφος και κατακόκκινος μπροστά μου. Ολοστρόγγυλος, κρύφτηκε γρήγορα πίσω από τη Σύρο. Η θάλασσα δεν κουνιέται καθόλου σήμερα και είχε πολλή ησυχία. Και βλέποντας αυτή την ομορφιά σκεφτόμουν τους τελειωμένους αναπτήρες. Λαϊκάντζα θα με πείτε, αλλά το πέτυχε ο στιχουργός, bulls eye... Όσο και να προσπαθήσεις, θα βγάλουν λίγη φλόγα, το πολύ πολύ να ανάψουν ένα τελευταίο τσιγάρο αλλά αυτό ήταν όλο. Τέλος. Σιγά μην τρέξει κανείς στον περιπτερά να τους ξαναγεμίσουν. Πιο εύκολο είναι να πάρεις έναν ολοκαίνουριο.

Κι είσαι μπροστά στο περίπτερο, στο σταντάκι με τους αναπτήρες και διαλέγεις. Το πιο ωραίο σχέδιο, να χωράει μέσα στο πακέτο. Ένα ευρουδάκι και τελείωσες. Κι ο παλιός στα σκουπίδια.

Ψάχνει η Συνοδοιπόρος το σπάνιο, το όμορφο, το μοναδικό. Τα βότσαλα τουλάχιστον δεν "τελειώνουν", δεν ξεμένουν. Όμορφα ή άσχημα, αν τα διαλέξεις και τα πάρεις στο σπίτι σου την ίδια υπόσταση θα έχουν, αναλοίωτα θα παραμείνουν.

Πάλι καλά που έκοψα το κάπνισμα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω ρε ανιψια και γω θελω να το κοψω το γαμημενο
το εχω φτασει ενα πακετο την εβδομαδα περιπου και δεν μπορω να το κοψω τελειως γμτ!

Λευκή είπε...

Θεία,

είσαι εκτός θέματος!!!! χαχαχα
Μόνο "μαχαίρι" κόβονται οι κακές συνήθειες. Αυτό πρέπει να το μάθεις, να σου γίνει βίωμα και για άλλες καταστάσεις (ξέρεις εσύ...)
:))

Συνοδοιπορος είπε...

Δεν καπνίζεις που δεν καπνίζεις, δεν πας να μαζέψεις κάνα βότσαλο;
;)

Λευκή είπε...

Τσάντες ολόκληρες θα σου φέρω. :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΑΠΝΟΙ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

zekia είπε...

εντάξει το επιχείρημα με τον αναπτήρα δε μπορώ να το αντικρούσω παρά να πω οτι υπάρχουν και οι zippo που ακόμα και άδειοι δε χάνουν την αξία τους. Καλή εβδομάδα:)